Vastaanotolla

Ensimmäisellä käyntikerralla pyrin selvittämään oireiden alkuperän haastattelun ja tutkimuksen avulla. Tutkimuksessa käytän hyväkseni neurologisia ja ortopedisiä testejä sekä palpaatiota eli käsin tunnustelua. Tutkimuksen jälkeen annan hoitoa jo ensimmäisellä käyntikerralla, mikäli se ei vaadi jatkotutkimuksia muualla.

Jos sinulla on lääkärin kirjoittamia lausuntoja, röntgen- tai magneettikuvia tms., otathan ne mukaasi vastaanotolle.

Määrittelen diagnoosiin sopivan hoitosuunnitelman yksilökohtaisesti potilaan ongelmien, niihin vaikuttavien tekijöiden ja tämän omien tavoitteiden mukaan, mutta nyrkkisääntönä on, että mitä enemmän tai pahempia ongelmia on, sitä enemmän ja useammin hoitoa tarvitaan kestävien tuloksien takaamiseksi. Useiden potilaiden tavoitteena on intensiivisen hoitojakson jälkeenkin ennaltaehkäistä oireitaan ylläpitävällä hoidolla, jonka tiheys määräytyy tapauskohtaisesti. Kun potilas oppii tunnistamaan oireitaan pahentavat tekijät, osaa hän tarvittaessa varautua varaamalla ylimääräisiä hoitoja esimerkiksi isojen urheilusuoritusten yhteyteen tai ennen stressaavaa ajanjaksoa töissä.

Ensimmäiselle käyntikerralle varataan aikaa noin 45 minuuttia ja hoitokäynneille noin 20 minuuttia, mutta vastaanottoaika määräytyy aina yksilöllisesti tarpeen mukaan.

Kiropraktinen hoito

Kiropraktisen hoidon tarkoituksena on tukea kehon omaa valmiutta korjata itse itsensä. Hoitomenetelmiini kuuluu olennaisesti nivelten manipulaatio, mutta käytän myös erilaisia mobilisointi- ja pehmytkudostekniikoita sekä annan ohjeita kotihoitoa varten.

Manipulaatio tarkoittaa tarkkaan suunnattua nopeaa liikettä nivelen luontaisessa liikeradassa. Siihen usein yhdistyy naksahtava ääni, joka syntyy, kun nivelpussista vapautuu kaasua paineen alla. Tämä liike myös vapauttaa nivelen liikkumaan paremmin, jolloin mm. sen proprioseptiikka paranee ja kipu lieventyy.

Kotiharjoitteet

Annan myös ohjeita siihen, miten potilas voi itse edesauttaa ja ylläpitää hoidosta saatuja tuloksia. Kotijumpan ja ergonomisten ohjeistuksien huomioiminen varmistaakin parhaat hoitotulokset. Pääsääntöisesti potilaan aktiivinen rooli lisääntyy hoitosuunnitelman edetessä ja oireiden vähentyessä, koska akuutissa kipuvaiheessa potilas ei välttämättä edes pysty tekemään liikkeitä oikein kivun häiritessä lihasten ja nivelten optimaalista toimintaa.

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close