Kiropraktiikka

Kiropraktiikka on maailman nopeimmin kasvava lääkkeetön terveydenhuollon ala, joka on tärkeä erityisesti hermoston sekä tuki- ja liikuntaelinsairauksien ja vaivojen diagnosoinnissa, hoidossa ja ennaltaehkäisyssä. Kiropraktiikassa ihmistä katsotaan kokonaisuutena, jonka jokainen osa vaikuttaa toiseensa. Täten kiropraktikko ei tutkimuksessa ja hoitosuunnitelmassa välttämättä keskity ainoastaan siihen kohtaan, jossa oireet sijaitsevat vaan tutkii tilannetta laaja-alaisemmin. Oireet ovat usein pelkkä jäävuoren huippu ja ongelmat ovat voineet kyteä jo kauan ennen kuin niitä on huomattu.

Kiropraktikon antamaa hoitoa ei tule ajatella ns. vaihtoehtoisena hoitomuotona vaan muita terveydenhuollon aloja tukevana, tutkitusti tehokkaana manuaalisena ”lääkkeenä” kehon erilaisiin ongelmiin. Näille ongelmille meitä altistavat monet asiat jokapäiväisessä elämässämme kuten toistuvat, yksipuolisesti kuormittavat asennot ja liikkeet sekä kiire ja stressi.

Suomessa (toisin kuin monessa muussa maassa) kiropraktiikka kuuluu yksityisen terveydenhuollon piiriin ja vuonna 2008 tullut nimikesuoja on tae kiropraktikon ammattitaidosta ja täten hoidon turvallisuudesta ja tehokkuudesta (Kiropraktikon ammattitaidon voi tarkistaa Valviran Terhikki-rekisteristä).

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close